1. Kartoita nykytila
Vaikka et olisi tehnyt vielä toimenpiteitä työnantajamielikuvan kehittämiseksi, on yrityksellesi jo kehittynyt jonkinlainen työnantajamielikuva. Googlaa yrityksesi, selvitä mitä siitä puhutaan sosiaalisessa mediassa ja muualla verkossa. Lisäksi kysy rehellistä mielikuvaa työntekijöiltäsi.
2. Tee suunnitelma mielikuvan kehittämiseksi ja ota se osaksi yrityksesi strategiaa ja markkinointisuunnitelmaa
Minkälaisia työntekijöitä yrityksesi etsii? Mitä se vaatii puolestaan yritykseltäsi, että oikeat henkilöt löytävät sen luokse ja kiinnostuvat siitä? Markkinointisuunnitelmaa määritettäessä ota huomioon työnantajamielikuvan kehittäminen ja sen kehittämisen vaatimukset. Onko alallasi paljon vahvoja työnantajabrändejä vai pystytkö erottautumaan kilpailijoistasi suhteellisen pienellä investoinnilla? Muun muassa aidon ja rehellisen sisällön jakaminen eri kanavissa tai työntekijöiden kirjotusten esilletuonti ovat hyviä tapoja viestiä yrityksen kulttuurista potentiaalisille työnhakijoille (kuten myös asiakkaille).
3. Valitse oikeat kanavat työnantajamielikuvan kehittämiseksi
Missä kanavissa kohdeyleisösi eli potentiaaliset hakijat viettävät aikaansa? Mitä haluat viestiä heille? Ota selvää, mitä yrityksesi potentiaaliset työnhakijat odottavat sinulta; mitkä arvot ja työnantajan ominaisuudet ovat heille tärkeitä. Lisäksi tutki, miten yrityksesi eroaa muista työnantajista näiden osalta.
4. Keskustele potentiaalisten hakijoidesi kanssa
Vuorovaikuta ja keskustele! Eri sosiaalisen median kanavat ovat loistavia paikkoja pitää yhteyttä potentiaalisten hakijoiden kanssa.
5. Ole rehellinen
Tuo aito ja rehellinen kuva yrityksestäsi esille! Näin työntekijöiden pysyvyys parempi.