Mainostyyppejä vertailtaessa Facebookin laaja valikoima eri mainostyyppejä ja kahden eri sosiaalisen median kanavan tarjonta päihittää LinkedInin, ainakin toistaiseksi. LinkedIn on tästä huolimatta vienyt omaa toimintaansa maksullisen mainonnan saralla jatkuvasti eteenpäin vuosien 2018 ja 2019 aikana.
Yksi LinkedInin merkittävimmistä kehityksistä on ollut mobiilioptimoitu liidimainos. LinkedInin käyttäjistä 80% on mobiilikäyttäjiä, jonka johdosta mainoksia on kehitetty myös enemmän mobiiliin sopiviksi. Näihin kehityskohtiin kuuluu mm. välivaiheiden väheneminen mainoksissa ja ostopolun selkeyttäminen matkalla kohti konversiota. Näiden ansiosta CTA-nappulat, kuten vieraile verkkosivuilla, helpottavat konversioiden saavuttamista ja parhaimmassa tapauksessa lisäävät niitä.
Ei kannata kuitenkaan unohtaa, että Facebook on arvokas maksullisen mainonnan kanava, koska lähes poikkeuksetta kaikki käyttävät sitä. Niin kuin tässä tekstissä aikaisemmin mainittiin, LinkedInin käyttäjäkunta on paljon pienempi kuin Facebookin, mutta LinkedInin käyttäjäkunta on samaan aikaan paljon fokusoituneempi, joka mahdollistaa kohderyhmän tavoittamisen helpommin.
LinkedIn on suunnattu bisneksen tekoon ja verkostointiin, jonka ansiosta LinkedIn on varteenotettava vaihtoehto.
Yhtenä tärkeänä yksittäisenä nostona haluaisin vielä mainita, että ryhmien kohdentaminen on mahdollista suoraan LinkedInissä, mutta ryhmät eivät ole niin aktiivisia kuin Facebookissa.
On siis markkinoijan päätös, kumman alustoista hän valitsee yritykselleen sopivammaksi tässä kategoriassa.
Mainosteknologioita tarkasteltaessa Facebook on LinkedIniä askeleen edellä. Facebookin etulyöntiasema koostuu pääosin sen käyttäjäkunnan kerryttämästä valtavasta määrästä dataa, jota Facebook voi hyödyntää kehityksessään. Datan keruun lisäksi Facebook monitoroi jatkuvasti kiinnostuksesi kohteita kohdentaen feedisi sisällön niihin vastaaviksi. Käytännössä sinun ei siis tarvitse kertoa Facebookille olevasi kiinnostunut tietystä asiasta, koska he todennäköisesti tietävät sen jo.
LinkedIn on tästä huolimatta kehittänyt omaa alustaansa tuoden paljon uusia toimintoja siihen 2018 lopulla ja 2019 alussa. Uusiin toimintoihin lukeutuivat mm. mielenkiinnon kohteiden mukainen mainosten kohdentaminen ja samankaltaisuuskohdennukset (hyödynnetään koneoppimista).
Nämä uudet toiminnot tasaavat kilpailua alustojen välillä, mutta tämän mainosteknologioiden kategorian voitto menee Facebookille vielä tältä erää.