Verkkosivujen ylläpito

Turvaamme yrityksesi verkkosivut, varmistamme niiden käytettävyyden ja parannamme yrityksesi näkyvyyttä Googlessa optimoimalla sivustosi

Miksi verkkosivut tarvitsevat ylläpitoa?​

Verkkosivujen ylläpito on jatkuvaa kehitystyötä, jonka tarkoituksena on parantaa sivujesi käytettävyyttä, lisätä myyntiä ja pitää hakkerit loitolla. Verkkosivut ovat yrityksesi digitaalinen käyntikortti ja tärkein markkinointikanava, joten sivuston säännöllisen ylläpitämisen tärkeys kasvaa jatkuvasti. Sivuston säännöllinen kehittäminen kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa, sillä sivuston liikenne kasvaa ja kävijät viihtyvät siellä paremmin.

Tiedämme, että yrittäjän arki on kiireistä. Tehtävää on enemmän kuin tunteja vuorokaudessa. Kokemuksemme pohjalta olemme huomanneet, että verkkosivujen päivittäminen itse on työlästä ja putoaa helposti To Do -listan pohjalle. Me Folcanilla tarjoamme sinulle tarpeisiisi räätälöityä ylläpitoa, joka vapauttaa sinulle aikaa ydinliiketoimintasi kehittämiseen.

Verkkosivujen ylläpidon avulla

Mitä verkkosivujen ylläpito sisältää?

Mitkä ovat ylläpidon tärkeimmät osa-alueet?

WordPress-ohjelmistopäivitykset ja Teeman päivitykset

WordPressin omia ohjelmistopäivityksiä tulee noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Päivitysten tarkoituksena on yleensä korjata mahdollisia tietoturva-aukkoja, korjata bugeja tai lisätä ominaisuuksia nykyiseen ohjelmistoon. 

WordPress-sivustosi on rakennettu aina joko osittain tai kokonaan valitun teeman päälle. Teema on myös tärkeää pitää päivitettynä. Teemojen päivityksiä tulee keskimäärin kerran kuukaudessa. Jos sivullesi on lisätty koodilla ominaisuuksia, tulee päivittäessä noudattaa erityistä tarkkuutta. Sen takia suosittelemme verkkosivujen ylläpidon ulkoistamista.

nainen koodaamassa verkkosivujen ylläpito
html-koodi verkkosivujen ylläpito

WordPress-lisäosien päivitykset

Lisäosat eli Plugins ovat paljon keskusteltu aihe WordPress-yhteisössä. Lisäosat mahdollistavat eri toiminnallisuuksien lisäämisen sivustolle (esim.Verkkokaupan). Lisäosien päivitys on erittäin tärkeää, koska vanhentuneet lisäosat altistavat sivustosi hyökkäyksille luomalla tietoturva-aukkoja sivustollesi. Lisäksi vanhentuneet lisäosat saattavat lakata toimimasta WordPress-päivitysten yhteydessä. Päivittäessäsi lisäosia on aina tarkistettava niiden yhteensopivuus sivustosi kanssa. 

Varmuuskopiointi

Säännöllinen teeman tiedostojen ja sivustosi sisällön varmuuskopiointi on kaiken a ja o verkkosivujesi ylläpidossa. Varmuuskopiot mahdollistavat sivujesi palauttamisen tilaan ennen ongelmia tai hyökkäystä vahvistaen sivustosi tietoturvaa ja toiminnallisuutta. Varmuuskopioita on myös hyvä ottaa talteen useampaan paikkaan. Suosittelemme, että tämä prosessi automatisoidaan tavalla tai toisella. Meillä varmuuskopioit otetaan 3 kertaa päivässä automatiikan avulla ja manuaalisesti UpdraftPlus WordPress-lisäosan avulla 2 kertaa kuukaudessa.

varmuuskopointi käytävällä verkkosivujen ylläpitoa varten

Tukipalvelu

Kaikki ovat varmasti elämänsä aikana nähneet jonkin sivuston olevan alhaalla syystä tai toisesta (esim. muisti tai levytila loppuu kesken). Näitä sattuu aina välillä, joten on mukavaa, kun tuki on lähellä. Tästä syystä verkkosivujen ylläpito on tärkeä osa sivustosi hallintaa. Pyrimme aina selvittämään ja korjaamaan sivustossasi ilmenneen vian saman vuorokauden sisällä vian huomaamisesta.

Datan kokoaminen,
analysointi ja raportointi

Tiedätkö sinä, kuinka paljon kävijöitä vieraili sivuillasi viime kuussa? Mistä sivuillesi tulee eniten liikennettä? Tuoko sosiaalinen media sivuillesi halutun määrän liikennettä?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen kuukausittaisesta analytiikkaraportista. Raportti sisältää sivustosi tärkeimmät mittarit ja yhteenvedon verkkosivujesi yleisön käyttäytymisestä. Raportin tavoitteena on selkeyttää datan tulkitsemista, jotta voit käyttää dataa hyödyksi sisällön, markkinoinnin ja myynnin suunnittelussa. Raportti toimitetaan sinulle PDF-muodossa, jotta sinun on helppo jakaa se organisaatiosi sisällä.

kerätyn datan analysointi

Sivuston kehittämisideat

Yrityksen sivut nähdään usein vain yhtenä kertaluontoisena projektina, joka loppuu sivujen valmistuessa. Todellisuudessa verkkosivuprojekti alkaa vasta, kun sivut ovat valmistuneet. Sivustoa on tärkeää, ellei jopa pakollista kehittää, jos haluaa pärjätä kovassa kilpailussa. Esimerkiksi Google on sanonut, että heidän hakukoneensa pitävät enemmän sivuistoista, joille lisätään/päivitetään sisältöä säännöllisin väliajoin. Sivustoa voi kehittää toimenpiteillä, jotka parantavat sivuston hakukonenäkyvyyttä (esim. sisällön syöttö ja blogit) tai käyttökokemusta (esim. sivuston nopeutus).

Mitä tämä kaikki oikein maksaa?

Laajan ylläpitomme tarkoituksena on vastata asiakkaan tarpeita niin hyvin kuin mahdollista. Ennen tarjouksen tekoa kartoitamme tarpeesi ylläpidolle, minkä pohjalta esitämme parhaan ratkaisun yrityksellesi. Ratkaisumme ovat yksilöllisiä, joten ylläpidon hinnassa voi ilmetä suuriakin vaihteluita. Tästä huolimatta suosittelemme jokaiselle verkkosivuihin investoineelle yritykselle verkkosivujen ylläpitoa. Ilman ylläpitoa on sivuihin käytetty raha enemmänkin kulu kuin investointi.

Ylläpidon hinnat ovat alkaen 45€/kk. Hintoihin lisätään alv 24 %. 

verkkosivujen ylläpito koodaamalla mustavalkoisena

Lue lisää verkkosivujen kehittämisestä Folcanin blogista

Mitä WordPress-lisäosia sinulla pitäisi olla verkkosivuilla 2021?

WordPressistä löytyy yli 58,000 tuhatta lisäosaa, joiden joukosta voi olla vaikea löytää juuri sopivat ja tarvittavat työkalut sinun WordPress-verkkosivuillesi.

Oikeiden WordPress-lisäosien käyttäminen auttaa sinua kasvattamaan ja kehittämään liiketoimintaasi. Tässä blogissa käymme läpi hyödyllisiä lisäosia, jotka ovat käytettyjä.

Lue lisää »

Miksi sivustolla kannattaa olla UKK-osio?

Yksi tärkeimmistä asioista hakukoneoptimoinnissa on ymmärtää, mitä yrityksesi potentiaaliset asiakkaat hakevat hakukoneista. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten hyödynnät UKK-osiota vastaamaan asiakkaidesi kysymyksiin ja samalla parannat

Lue lisää »