Mitä hyötyä on uusista laadukkaista verkkosivuista, jos kukaan ei löydä niitä? Aivan. Tähän kannattaa reagoida jo tarjousvaiheessa selvittämällä potentiaalisten palveluntarjoajien osaaminen hakukoneoptimoinnin saralla. Joitain huomioitavia tekijöitä palveluntarjoajaa valitessa ovat: palveluntarjoajan ymmärrys sisällöntuotannon ja hakukoneoptimoinnin yhtenäisyydestä, avainsanatutkimuksesta puhuminen, ja hakukoneoptimointiin suhtautuminen jatkuvana prosessina. Mikäli hakukoneoptimointi ei ole entuudestaan tuttua tai aihe kiinnostaa, niin kirjoitin hiljattain artikkelin verkkosivujen hakukoneoptimoinnista.
Suosittelemme aina verkkosivu-uudistuksen yhteydessä tekemään avainsanatutkimuksen, jotta yrityksen liiketoiminnalle kriittisimmät termit saadaan selville jo suunnitteluvaiheessa. Valitettavan usein näen kuitenkin avainsanatutkimuksen jäävän tekemättä syystä tai toisesta.
Huomaan myös usein tätä työtä tehdessäni, että hakukoneoptimointi liitetään pelkästään sisällöntuotantoon ja erityisesti tekstin tuotantoon liian usein. Todellisuudessa hakukoneoptimointiin liittyy paljon muutakin, kuten sivuston teknisen toteutuksen varmistaminen ja jatkokehittäminen, responsiivisuuden saumattomuus laitteesta tai selaimesta riippumatta. Jatkuvaa ja hyvin kohdistettu sisällöntuotantoa ei kuitenkaan saa unohtaa. Se on kuitenkin yksi hakukoneoptimoinnin tärkeimpiä osa-alueita tuloksien kannalta.